СПОКОЙСТВИЕ ЗА ВАС И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО

Запишете вашият e-mail и ние ще ви информираме за интересни събития, които планираме при нас.

Бъдете информирани

Translation
157

11127908_10152721259810303_1878167061_nСело Черни Вит се намира в непосредствена близост до Централен Балкан.

Пейзажът се състои от високи била, дълбоки речни долини с клисури и пещери. Колоезденето по този маршрут е много приятно, има част с асфалтиран път, но пътя се изкачва доста високо, на височина около 1500 м. над морското равнище.

Велосипедната обиколка продължава по асфалтови второстепенни пътища с минимален автомобилен транспорт. Голяма част от велопохода се извива по поречието на река Черни Вит, а на места се пресича и с река Боатинска, която е основният приток на река Черни Вит.  По пътя ще срещнете каруци теглени от коне или магарета. Със сигурност ще преминете през стада от овце или кози, слизащи от планините в късния следобед. Вижте картата на маршрута.

След активно колоездене ви очакваме в хотел Черни Вит, където можем да ви посрещнем със свежи зеленчуци, плодове, домашна храна и приятна атмосфера.

От с. Черни Вит за около 2 часа се стига до хижа „Момина поляна“, скътана във възхитително красива местност. Има отлични места за летен отдих около реката и в гората. Тръгвайки от селото се навлиза на територията на Национален парк „Централен Балкан“, в близост са природните резервати „Боатин“ и „Царичина“.

(Visited 671 times, 1 visits today)