СПОКОЙСТВИЕ ЗА ВАС И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО

Запишете вашият e-mail и ние ще ви информираме за интересни събития, които планираме при нас.

Бъдете информирани

Translation
157
набраните и измити орехчета и мед

набраните и измити орехчета и мед

 

За този сироп, зелените орехи се събрат в началото на юни, когато степента на зрялост на тези ядки е по-полезна.

Те съдържат голямо количество йод, калий, калций, желязо, магнезий, витамини B1, B2, B8, C, E, Р, танин, протеин, флавоноиди, каротин, органични киселини, етерични масла и минерални соли.

Зелените орехи се използват в народната медицина. Нищо чудно, че втората името им  е Царски орех!

Името им е дадено от народа, защото ореха има много полезни свойства и се използва при лечението на доста сериозни заболявания, като заболявания на храносмилателната система, сърдечно-съдовата система, заболявания на щитовидната жлеза.

Орех = йод и витамини!

Тинктура от зелени орехи с мед помага за:

  • мозъчната функция;
  • кръвообращението;
  • подобряване на паметта;
  • щитовидната жлеза;
  • укрепване на имунната система;
  • повишаване на цялостната ефективност на организма;
  • широко използвани за анемия и слабост;

Сокът от зелени орехи е концентрат на органичния йод, който въздейства на щитовидната жлеза, подобрява мозъчната функция и паметта. Лечебните му свойства имат положително действие върху черния дроб и чревните паразити, и също е активна в борбата с хронични системни гъбични поражения (микоза) и вирусни инфекции.

Как да си направим тинктура от зелени орехи?

За да бъде направен сиропа от зелени орехи с мед, ние трябват около 30 малки зелени орехчета и 1 голям буркан мед. Орехчетата трябва да се изплакнат и да ги оставите да изсъхнат, след което е необходимо да ги пуснете в дълбок стъклен съд в който допълнително върху тях да залеете с мед. Ако меда е леко захаросан ще бъде по-добре да го затоплите леко на водна баня. Така залятите зелени орехчета с мед се оставят на тъмно за около 30-40 дни.

Ако продуктът е предназначен за деца, дозата трябва да се намали наполовина (до 8 години) или три пъти (за деца до 3 години). Тинктурата от зелени орехи с мед се приема по една чаена лъжичка четири пъти на ден преди хранене.

Повече информация за лечебните свойства на зелените орехчета.

Зелените плодове на орехите, които събираме за само две седмици, когато те са най-богати на биологично активни вещества, което означава, че са и най-здравословни. Това е периодът на интензивен растеж на дървото – от началото и средата на юни. През този период, ореховите ядки, все още не са твърди и се съхраняват в желеобразно състояние на зрялост, а черупката все още не е формирана, като твърда мембрана (тя е мека, лесна за рязане с нож, и съдържа голямо количество сок). Зелената обвивка е нежна, много сочна и не се отделена от черупката.

Концентрата от сок на зелените орехчета е истински извор на живот на витамин С (3-4%), което допринася за укрепването на мощен имунитет. Витамин P също се съдържа в зелените орехи и допринася за силата на капилярите и кръвообращението. Това също допринася за запазване на витамин С в организма.

Ореховите ядки, шумата, черупките и всичко, което идва от дървото орех се използва широко в народната медицина. Самата тинктура от зелени орехи с мед може да се дава на деца, тя е вкусна и много полезна. Елексира получен след като престоят на тъмно зелените орехчета в мед е много горчив, но мед се използва за подобряване на вкуса, което я прави и полезна и приятна за консумиране.

Бъдете здрави и обичайте природата!

 

 

(Visited 40 866 times, 6 visits today)